Op 10 en 11 maart 2023 vindt de volgende Creative Vocals koorworkshop op Terschelling plaats in ET-10. Het thema is “Franse Chansons”. Net zoals vorige keer kun je je inschrijven voor het hele weekend of ook een dagdeel meepikken. We lunchen samen op zaterdagmiddag en sluiten af met een kleine presentatie/concertje aan het eind van de middag.

Terugblik

 Afgelopen najaar hebben we met veel plezier twee koorworkshops georganiseerd in ET-10. Zingende koorleden van de verschillende koren op Terschelling, Terschellingers die graag wilden (leren) zingen, badgasten: Er was een grote diversiteit aan deelnemers. Maar één ding hadden we allemaal gemeen: Het is gewoon heerlijk om samen te zingen en samen nieuwe dingen te ontdekken of iets te leren dat we nog niet kunnen. En dat valt altijd reuze mee!

 

GEEF JE OP EN DOE MEE!

 

10 en 11 maart

 Als je wilt meedoen, kun je je inschrijven voor het hele workshopweekend, of voor één van de dagdelen. Naast het mooie, nieuwe repertoire, hebben de dagdelen ook ieder een thema, waarbij we even uitgebreider stil blijven staan bij één onderwerp binnen het zingen.

Vrijdagavond is dat “ De franse taal: wat maakt franse chansons  bijzonder.”, zaterdagochtend “  Articulatie van klinkers en medeklinkers.” en zaterdagmiddag “Gevoel overbrengen door dynamisch zingen”.

In ieder dagdeel staat één Frans chanson centraal. En wees niet bang voor de Franse teksten: Soms zingen we vooral de refreinen, soms een antwoord op een solist. We houden het heel toegankelijk, ook als je geen expert in de Franse taal bent. Doe mee en meld je aan!

 Speciaal voor deze koorworkshop worden nieuwe bewerkingen geschreven van drie Franse chansons. En die arrangementen mag je naderhand ook gewoon meenemen.

 

Programma

 

We beginnen vrijdagavond  10 maart 19:30-21:00u meteen na de kennismaking en het inzingen met een liedje. Trouwens, de koffie staat klaar vanaf 19:00u.

Zaterdag 11  maart gaan we dan verder, van 10:00-12:00 en van 13:00-15:00u. We sluiten af met een kleine presentatie van ons “programma” om 15:30u.

Je hoeft niet bang te zijn dat we onder hoge druk in twee dagen een compleet concertprogramma onder de knie moeten krijgen. We vullen de bestudeerde muziek aan met enkele solo’s van Anneke, improvisatie van John op piano en/of teksten die goed bij de muziek passen. Zo maken we van de slotpresentatie een mooi klein programma.

Natuurlijk kun je daarvoor al je vrienden, familie, bekenden en buren uitnodigen. Ze kunnen komen luisteren, de toegang is gratis. Wij zorgen dat er koffie en thee aanwezig is en als ze enthousiast zijn, doen ze misschien de volgende keer zelf ook mee.

 Dus geef je op via de button boven of onder dit verhaal. Daarmee verschijnt een mail aan Creative Vocals voor de opgave. Bij opgave kun je aangeven of je gebruik wilt maken van een aangeboden lunch voor €6,- p.p.

 

GEEF JE OP EN DOE MEE!

 

Koorworkshop ”Franse Chansons”

Waar: ET-10, Midsland-Noord, Terschelling

Wanneer: Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023

Vrijdag 10 19:30-21:00u

Zaterdag 11 10:00-12:00u

Zaterdag 11 13:00-15:00u

Deelname: € 7,50 per dagdeel; €15 voor het hele weekend.

Lunch op zaterdag € 6